Автор: admin
Публикувано на: 20.11.2008 14:00:14

Рейтинг:

Chrysler

Трите високо технологични електрически прототипа на Chrysler LLC, които предстои да бъдат пуснати в производство, бяха представени за първи път в света по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис.
 
Автомобилите Dodge EV, Jeep® EV и Chrysler EV  ще са изложени на щанда на компанията по време на пресдните (19- 20 ноември), както и от 21 до 30 ноември, когато салонът ще бъде отворен за посетители. 

Наскоро Chrysler обяви, че поне един от тези три модела ще бъде пуснат в производство през 2010г. и ще се предлага на пазара в Северна Америка, а по-късно и на европейския. През 2009 година компанията ще разполага и с около 100 електрически коли, които ще бъдат предоставени на правителствени, бизнес и развойни организации с големи автомобилни паркове.

“Имаме социална отговорност към нашите клиенти да предложим екологични, горивно ефективни и модерни електрически автомобили, и нашите намерения са да отговорим на това бързо и недвусмислено - както никой друг автомобилен производител”, споделя Боб Нардели, председател и изпълнителен директор на Chrysler LLC. “Електрическите автомобили с марките Chrysler, Jeep и Dodge са поглед в много близкото бъдеще и демонстрират, че сме сериозни и напреднали по пътя към предлагането на пазара на електрически автомобили”.

“Тази технология предлага на клиентите автомобил, който е с нулеви вредни емисии и е със свободен пробег от 150 до 200 мили, което надхвърля сериозно дневните пътни преходи на повечето американци. Почти 80 процента от жителите на Амеркиа изминават по-малко от 40 мили дневно или около 14 000 годишно”, коментира Франк Клигън, Изпълнителен Вице Президент на Продуктовото развитие.

Електрическите автомобили (Electric Vehicle - EV) на Chrysler използват три основни компонента. В това число са включени електрически мотор за задвижване на колелата, високо технологична литиево-йонна батерия, захранваща мотора, и контролер, управляващ потока на енергия.

Друга технология, по която работят от Chrysler LLC е Range-extended Electric Vehicle Technology, при която характерните за EV моделите решения са допълнени от малък, като работен обем, бензинов двигател с вътрешно горене и интегриран електрически генератор, с помощта на които при необходимост се произвежда допълнителна енергия за захранване на електрическата задвижваща система. По този начин се постига по-голям свободен пробег, съизмерим с този на настоящите модели с бензинови двигатели.


Chrysler демонстрира електрическите си модели на салона в Лос Анджелис
Тагове: LA Auto Show, Dodge, Jeep, Chrysler
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg