Автор: admin
Публикувано на: 23.04.2010 12:59:15

Рейтинг:

Chevrolet
Chevrolet определя Auto China 2010 като междинна стъпка в подготовката за пристигането на Volt. На започващото днес в Пекин изложение ще бъде представен концептуалният електрически модел Volt MPV5. Петместният мултифункционален кросоувър служи като демонстрация на потенциала на задвижващата система Voltec, използвайки същата базова технология за електрическо придвижване без вредни емисии като тази на Volt. 

Дизайнът на концептуалния Volt MPV5 заема стилистични и аеродинамични елементи от Chevrolet Volt. Предната част на кросоувъра е една от най-аеродинамичните в този клас, благодарение на закритата радиаторна решетка и оптимизираната по отношение на обтекаемостта долна част. Всеки един от тези елементи подобрява ефективността на автомобила и намалява разхода на гориво. Изцяло покритото дъно на автомобила, аеродинамичните „щитове” на елементите от окачването, задните светлини, следващи контурите на купето, и специално оптимизираните елементи в задната част намаляват въздушното съпротивление на Volt MPV5. Този изключително активен подход към аеродинамичната оптимизация дава възможност за удължаване на пробега при изцяло електрическо задвижване.

И все пак ефективността не е била единствената цел при оформяне на екстериора. Синият лак металик създава чувство за модернизъм, а двете прозрачни части на  покрива и 19-цоловите колела, чиито дизайн е вдъхновен от тези на Volt, дават своя принос за спортното усещане, което създава стилистиката на Volt MPV5.

Размерите на концептуалния Volt MPV5 осигуряват допълнителен комфорт за пътниците. Докато междуосието на Volt MPV5 с дължина от 2 760мм. е само с 15мм. по-голямо от това на Chevrolet Volt, каросерията е със 181мм. по-дълга (4 585мм.), със 73мм. по-широка (1 871мм.) и със 182мм. по-висока (1 612мм.) от тази на Volt.

В интериора на Volt MPV5 може да бъде открита адаптация на централната конзола на Volt, комбинирана с впечатляващи двуцветни кожени седалки. Благодарение на размерите на Volt MPV5, пътниците разполагат с достатъчно пространство и отличен комфорт. Типично за кросоувърите на Chevrolet, концептуалният Volt MPV5 предлага на пътниците си и изключителна гъвкавост и възможност за лесен достъп и напускане на автомобила.

Що се касае до възможностите за товарене, Volt MPV5 предлага всички ползи, които предоставя обширното пространство, а благодарение на сгъващите се задни седалки, товарният обем достига 1 764. При изправено положение товарно пространство е 864 литра.

Концептуалният Volt MPV5 използва адаптираната система за задвижване Voltec, която използва и Chevrolet Volt. Тя включва допълнителната възможност за увеличаване на пробега с помощта на задвижван от двигател с вътрешно горене електрически генератор, елиминирайки по този начин безпокойствието за опасността от изтощаване на батерията в неподходящ момент. Литиево-йонният акумулаторен пакет с Т-образна форма и капацитет от 16 кВтч захранва тяговия електромотор.

Гъвкавостта на системата Voltec позволява на концептуалния Volt MPV5 да покрие изискванията за максимална скорост и ускорение, като същевременно с това осигурява на петимата пътници пробег от 51.5км. с чисто електрическо задвижване. Това разстояние е повече от два пъти по-голямо от средно дневното изминавано от шофьорите движещи се в градовете на Китай всеки ден. Когато батериите се изтощят, 1.4-литровият бензинов агрегат задвижва генератор, който поддържа капацитета им и осигурява пробег от до 482км.

Chevrolet Volt MPV5 дебютира в Пекин
Chevrolet Volt MPV5 дебютира в Пекин
Chevrolet Volt MPV5 дебютира в Пекин
Chevrolet Volt MPV5 дебютира в Пекин
Chevrolet Volt MPV5 дебютира в Пекин
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg