Автор: admin
Публикувано на: 06.01.2010 23:30:11

Рейтинг:

Chevrolet
General Motors представи приложение за мобилни телефони със сензорен екран, с което могат да се контролират някои функции на хибридния модел Chevrolet Volt, като зареждане на батерии и включване и настройка на климатика.

За момента софтуерът е съвместим само с телефоните Motorola Droid, Blackberry Storm и iPhone, като за първите два то може да бъде изтеглено от сайта OnStarMobileDemo.com, а за iPhone – от Apple.com/itunes.

В прессъобщението на GM се посочва, че с помощта на това приложение собствениците на Volt ще могат не само да стартират зареждането в реално време, но и да задават специален режим, при който то да се осъществява в часовия диапазон, в който цената на електроенергията е по-евтина.

Приложението ще уведомява притежателя на автомобила, чрез SMS или E-mail, когато батерията е напълно заредена, и ще води статистика за пробега и разходите на енергия и гориво при всяко пътуване.

Освен това, собствениците на Chevrolet Volt  ще могат да стартират дистанционно своя автомобил и да настройват температурата в интериора още докато той се зарежда. По този начин не само ще имате повече енергия в батерията, но и ще увеличите нейните цикли на зареждане и разреждане.

Chevrolet Volt  може да се управлява от телефона
Chevrolet Volt  може да се управлява от телефона
Chevrolet Volt  може да се управлява от телефона
Тагове: Chevrolet, Chevrolet Volt
Читателски коментари

Анонимен 2010-01-07 10:28:53 0 отговори

Анонимен

Qko!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg