Автор: vladi
Публикувано на: 18.01.2011 11:19:35

Рейтинг:

Caterham

Британската компания Caterham показа много интересен прототип на състезателен автомобил, по време на изложението Autosport International в Бирмингам. Планирано е от серийната версия да се произвеждат по 25 бройки годишно, а цената и във Великобритания да започва от 60 000 лири.

Автомобилът е разработен съвместно с компанията Lola, поради което цялото му име е Caterham-Lola SP/300.R. Любопитното при него е, че панелите по каросерията му, които са изработени от композитни материали, могат да се демонтират много лесно, като за целта е необходим само един механик.

Двигателят на състезателния автомобил пък е 2.0-литров Duratec, взаимстван от Ford, като той е получил допълнителен компресор и мощността му е нараснала на 300к.с. Благодарение на теглото си от едва 600кг., Caterham-Lola SP/300.R ускорява от 0-100км/ч. само за 2.5сек., а максималната скорост, която развива е 274км/ч.

От компанията не разкриват в какви състезания ще участва машината, но споменават, че тя е оборудвана с всички необходими компоненти, които да гарантират безопасността, включително ролкейдж, 6-точкови колани и противопожарна система.

Вероятно е излишно да споменаваме, че окачването, спирачките и гумите на автомобила са състезателни, като последните са изработени специално за модела. Освен това, са налице регулируеми амортисьори и изцяло алуминиево шаси.


Галерия Caterham Lola SP300.R
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg