Автор: pavel
Публикувано на: 11.04.2011 21:42:15

Рейтинг:

Caterham

Британската компания Caterham представи нова версия на популярния си модел Seven, която е наречена Supersport. Автомобилът е предназначен за употреба на писта, но въпреки това разполага с всички разрешителни за движение по обществени пътища.

Caterham Seven Supersport е оборудван с бензинов, 1.6-литров двигател на Ford, който е с мощност 140к.с, а максималният му въртящ момент достига 120Нм. Агрегатът е комбиниран с петстепенна механична трансмисия.

Благодарение на теглото си от едва 520кг., Seven Supersport е в състояние да ускорява от 0-60 мили в час (0-96км/ч.) за 4.9сек., а максималната скорост, която развива състезателната машина е 193км/ч.

Автомобилът може да се похвали още с диференциал с ограничено приплъзване, състезателно окачване, ролбар срещу преобръщане, специални седалки, изработени от композитни материали, четириточкови предпазни колани и 13-инчови джанти с гуми Avon CR500.

Във Великобритания Caterham Seven Supersport се предлага за сумата от 22 995 лири, но срещу 3 000 по-малко, всеки желаещ може да го купи на части и в последствие да си го сглоби, ако разбира се, има необходимите за това умения.


Галерия Caterham Seven Supersport
Caterham Seven получи състезателна версия
Caterham Seven получи състезателна версия
Caterham Seven получи състезателна версия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg