Автор: admin
Публикувано на: 25.06.2009 00:30:47

Рейтинг:

Carlsson

Carlsson  е една от немските тунинг фирми, тясно специализирани в доработката на автомобили с марка Mercedes-Benz. Компанията е основана през 1989г. от братята Ролф и Андреас Хартге, като е наречена на именития шведски рали състезател Ингвар Карлсон, който е карал дълги години за отбора на Mercedes Rally Team.

Седалището на Carlsson Autotechnik GmbH се намира в имението Гут Вайсенхов, в близост до град Мерциг, Югозападна Германия. Въпреки че неговите сградите са превърнати в цехове за производство и развойни центрове, братята Хартге са запазили облика на историческия паметник, описан в летописи още през 1835г., за което са отличени с престижна награда.

Автомобилите на Carlsson се сравняват с чистокръвни коне и това хич не е случайно. Първият собственик на имението Гут Вайсенхов е бил барон Константин фон Брисен, който е отглеждал в него един от най-елитните коне в цяла Европа, като в днешно време колите, създавани от немския тунер спокойно могат да се приемат за техен еквивалент.

Още с основаването на компанията Carlsson, братята Хартге стартират разработването на първия си състезателен автомобил, наречен C35, който е базиран на модела Mercedes 190E. През 1990г. той взима участие в сериите от Group A на FIA, а по-късно тунерите започват да предлагат и спортна програма за серийния Mercedes 190E.

С времето, Carlsson постоянно разширяват продуктовата си гама от тунинг програми, като в момента компанията предлага оптични и интериорни компоненти, джанти, окачване, диференциали, изпусактелни системи и двигателен тунинг за всички модели на Mercedes- Benz.

От 2007г. Carlsson работи в тясно сътрудничество с модната къща Aigner, като и възлага интериорния дизайн на някои от автомобилите. Първият им съвместен проект е базиран на Mercedes CL 65AMG и е наречен CK65 RS „Eau Rouge”.

Официален вносител в България на продуктите на Carlsson е тунинг център Overdrive. Той се намира на автомагистрала “Тракия” 1-ви километър, в посока Пловдив.

Свали и разпечатай своя талон за 7% отстъпка в Overdrive от тук!


Галерия Carlsson
Carlsson – елегантност, мощ и състезателен дух
Carlsson – елегантност, мощ и състезателен дух
Carlsson – елегантност, мощ и състезателен дух
Галерия Carlsson E-CK63 RS
Галерия Carlsson CD30
Carlsson CD30
Carlsson CD30
Carlsson CD30
Галерия Carlsson C25 (скици)
Carlsson C25 (скици)
Carlsson C25 (скици)
Carlsson C25 (скици)
Carlsson C25 (скици)
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg