Автор: vladi
Публикувано на: 28.07.2011 14:26:56

Рейтинг:

Carlsson

Немската тунинг компания Carlsson е разработила две нови спортни програми за Mercedes S-Class, които включват редица козметични и механични промени, но най-вече подобрения по двигателите им.

Двигателят на Mercedes S 600, който е 5.5-литров V12 и стандартно генерира 517к.с., вече доставя 600 коня, благодарение на модификации по софтуера за управление, монтиране на спортен въздушен филтър и нова изпускателна система.

В резултат на това тунингованият автомобил ускорява от 0-100км/ч. за 4.3сек. и е в състояние да развива максимална скорост от 320км/ч., докато при серийния модел тези показатели са съответно 4.6сек.и 250км/ч. (електронно ограничена).

При Mercedes S 63 AMG специалистите от Carlsson са успели да увеличат мощността на 5.5-литровия агрегат от стандартните 525 на цели 690к.с. За съжаление, липсват данни за динамичните показатели на тази доработка, но те би трябвало да са по-добри от тези на другата, тъй като стандартният модел ускорява от 0-100км/ч. за 4.5сек.

Иначе и двата автомобила са получили редица козметични промени, състоящи се в нови брони, странични прагове, спойлери, LED светлини и джанти, както и механични подобрения, като модулът за окачване C-Tronic например, намалил клиренса им с по 30мм.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg