Автор: admin
Публикувано на: 13.01.2009 00:03:40

Рейтинг:

Cadillac

На Detroit Auto Show, Cadillac показа концепция на електро-хибриден автомобил, с изключително красив дизайн, която е наречена Converj.

Автомобилът се задвижва от хибридна система с мощност 160к.с., позната ни от Chevrolet Volt, която е способна да осигури изминаване на 64км. само на електрически двигател. Максималната скорост, която развива превозното средство е 160км/ч.

Cadillac Converj има и агрегат с вътрешно горене, но получената от него мощност се използва за зареждане на литиево-йоннaта батерия, което може да се осъществява и във всеки обикновен контакт. В мрежа с напрежение 120 волта зареждането става за 8 часа, а при 220 волта - само за 3 часа.

Допълнителен източник на енергия при Converj са интергираните соларни панели на покрива. Добитата от тях енергия се използва за захранване на бордовата електроника и активното окачване Magnetic Ride, което се приспособява автоматично към пътната онстановка.

С цел да се подобри аеродинамиката на автомобила, инженерите на Cadillac са създали Converj с плоско дъно, заменили са страничните огледала с миниатюрни видеокамери и са използвали специални гуми. 


Галерия Cadillac Converj Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg