Автор: admin
Публикувано на: 06.07.2010 14:32:31

Рейтинг:

Bugatti
Настоящият Bugatti Veyron се намира към края на жизнения си цикъл и сякаш изгуби своята популярност, но френската компания изненада всички негови фенове с една нова версия, която привлече погледите на автомобилната индустрия.

Veyron Super Sport е най-бързият, най-лекият и най-мощният автомобил, създаван някога от Bugatti. Предвидено е от него да бъдат произведени 300 екземпляра, което не е никак малко, като се вземат предвид качествата на машината.

Осемлитровият, 16-цилиндров двигател на екстремния автомобил разполага с невероятната мощност от 1 200к.с., която е със 199к.с. повече от тази на стандартния модел. Тя е постигната чрез модернизация на четирите турбини и монтиране на по-голям интеркулер. В резултат на извършените подобрения е нараснал и максималният въртящ момент, от 1 250 на 1 500Нм.

Каросерията на Veyron Super Sport е изработена изцяло от карбон и фибростъкло, благодарение на което теглото на машината е смъкнато с 40кг. На инженерите на Bugatti им се е наложило също да разширят сатрите въздушните отвори и да добавят нови, за да оптимизират охлаждането на двигателя и спирачките.

Промени са направени и по задния дифузер, в чиято централна част са вградени двата нови накрайника на изпускателната система. Окачването е получило полагащите му се подобрения, за да може автомобилът да се държи нормално при натоварване от 1.4G, тъй като при стандартния Veyron то е 1.25G. Интериорът също не е подминат, като той разбира се може да бъде оформен според изискванията на клиента.

За да се изфукат с Veyron Super Sport, от Bugatti решиха да покажат на какво е способна колата през изминалия уикенд на тестовата писта на Volkswagen до град Волфсбург. Там автомобилът разви скорост от 434.211км/ч., в присъствието на представители на TÜV и Книгата на рекордите Гинес, но при серийния модел тя ще бъде електронно ограничена на 415км/ч. от съображения за сигурност.

От Bugatti все още не разкриват за колко секунди Veyron Super Sport ускорява от 0-100км/ч., но твърдят, че той е по-бърз от стандартния модел, на който са му необходими 2.2сек. Тази и други любопитни подробности вероятно ще бъдат разкрити преди представянето на модела пред потенциални клиенти през август на Pebble Beach Concours d'Elegance в Калифорния или преди дебюта му пред широка публика на изложението в Париж през месец октомври.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg