Автор: admin
Публикувано на: 18.08.2010 23:33:51

Рейтинг:

Брониран
Освен множеството специални изпълнения на свои модели, по случай 75-годишнината от появата на първия Jaguar, британската компания е подготвила и бронирана версия на XJ, която е наречена Sentinel и ще направи дебют на Moscow International Motor Show, което ще се проведе от 25 до 29 август.

За направата на автомобила са помагали специалистите в областта на бронировката Centigon, като луксозният седан е получил допълнителни защитни елементи от високоякостна стомана и кевлар.

От Jaguar гарантират, че XJ Sentinel издържа на атаки от 9мм. оръжие до 15кг. експлозиви, като той отговаря на ниво на бронировка B7. Независимо от допълнителните защити по целия автомобил, той на практика е неразличим на външен вид от стандартния модел.

Двигателят на бронирания Jaguar XJ е 5.0-литров V8, с мощност 385к.с., и е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия. По данни на компанията, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 9.7сек. и достига максимална скорост 197км/ч.

Тъй като теглото на XJ Sentinel е доста сериозно (3 800кг.), инженерите на компанията са били принудени да извършат известни подобрения по окачването и системата за управление, както и да заменят спирачната система с по-надеждна, взаимствана от най-мощната версията на XJ (510к.с.).

Галерия Jaguar XJ Sentinel
Брониран Jaguar XJ ще дебютира в Москва
Брониран Jaguar XJ ще дебютира в Москва
Брониран Jaguar XJ ще дебютира в Москва
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg