Автор: admin
Публикувано на: 10.03.2010 23:10:37

Рейтинг:

Британски
Конкурсът X-Prize е един от най-атрактивните, защото победителят получава сумата от 10млн. щатски долара. В него участват всевъзможни електромобили, който обаче преди това трябва да са изпълнили определени условия.

Организатор на конкурса е застрахователната компанията Progressive Insurance, а в миналогодишното издание са взели участие над 70 компании, сред които Tesla, Aptera, ZAP и Loremo. За да бъде допусната фирмата, тя трябва да имат готов за серийно производство електромобил, чиято автономия да не е под 200 мили (320км.).

Наред с познатите ни Ford Escape, Renault ZE, Nissan Leaf, тази година виждаме един много обещаващ участник от Великобритания, макар и дело на малко известната компания Delta Motorsport

За момента не са обявени много подробности за така наречената електричка Delta E4 Coupe, като те ще бъдат оповестени през април, когато ще се състои първият етап от общо петте на X-Prize. Все пак, британците разкриха, че колата ускорява от 0-100км/ч. за около 5сек. и може да развива над 160км/ч.

Галерия Delta E4 Coupe
Британски електромобил влиза в борба за 10 млн. долара
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg