Автор: vladi
Публикувано на: 27.07.2011 00:28:25

Рейтинг:

Brabus

Mercedes E-Class Cabrio беше превърнат в най-бързият кабриолет с четири места в света от специалистите в доработката на автомобили с тази марка – Brabus, като тяхното творение се предлага срещу сумата от 478 000 евро.

Зверската машина е наречена E V12 Cabrio и е оборудвана с доработена версия на 5.5-литров V12 двигател на Mercedes, чийто работен обем е увеличен до 6.3 литра, което е наложило подмяна на цилиндрите, разпределителните валове и буталата.

За да се гарантира безпроблемата работа на агрегата обаче, инженерите на Brabus са извършили и редица други промени, сред които монтиране на по-ефективно охлаждане, нова изпускателна система и препрограмиран софтуер за управление.

Резултатът от извършените подобрения е наистина впечатляващ, тъй като мощността на двигателя е нараснала на 800к.с., а максималният му въртящ момент вече достига 1 420Нм., но от съображения за сигурност е ограничен на 1 100Нм.

Агрегатът е комбиниран с петстепенна автоматична трансмисия, предаваща задвижването към задните колела, посредством диференциал с ограничено приплъзване.

Постигнатият краен резултат е ускорение от 0-100км/ч. за 3.7сек., от 0-200км/ч. за 9.9сек. и от 0-300км/ч. за 23.9сек., както и развиване на максимална скорост от 370км/ч., което превръща автомобила в най-бързият четириместен кабриолет в света.

Brabus E V12 Cabrio обаче може да се похвали с още много подобрения, като например, регулируемо на твърдост и височина окачване, мощна спирачна система и цялостен външен бодикит, изработен изцяло от карбон.


Галерия Brabus E V12 Cabrio
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg