Автор: vladi
Публикувано на: 16.09.2011 09:14:31

Рейтинг:

Brabus

Немската тунинг компания Brabus от няколко години насам работи усилено по създаване на електрически автомобили, като вече станахме свидетели на нейни концепции на Smart ForTwo, задвижвани от електромотори.

Сега обаче, от Brabus са решили да действат още по-агресивно, посягайки на Mercedes E-Class, за да демонстрират възможностите на новата си технология BRABUS High Performance 4WD Full Electric.

Системата се състои от четири електрически двигателя, чиято обща мощност е 435к.с., а въртящият им момент е впечатляващите 3 200Нм. Освен напълно екологично придвижване, технологията осигурява и модерна 4x4 система, тъй като всеки от агрегатите отговаря за задвижването на един колесник.

Електрическите двигатели са монтирани в главините на колелата, а енергията за тях се доставя от комплект 56 кВч литиево-йонни батерии, осигуряващи автономия от 350км., при постоянно движение със скорост от 100км/ч.

С новата си технология, Brabus буквално слага в малкия си джоб много от големите автомобилни компании, като не е изключено тя да бъде внедрена скоро в сериен Mercedes. Имайте предвид, че електрическият E-Class е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 6.9сек. и да развива 220км/ч.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg