Автор: admin
Публикувано на: 13.08.2009 12:20:41

Рейтинг:

BMW

От BMW представиха официално екологичния X6 ActiveHybrid, който обещава да е с по-ниска консумация на гориво и отделяни вредни емисии, които при електрически режим са нулеви, в сравнение със стандартния модел.

Автомобилът е оборудван с 4.4-литровия V8 двигател от модификацията X6 xDrive50i, чиято мощност е 407к.с., но благодарение на двата спомагателни електромотора (91 и 86 к.с.), работещи в синхрон, при хибридната версия тя може да достига до 485к.с., в зависимост от различните режими на работа.

Електромоторите осигуряват и допълнителни 280Нм. към въртящия момент, който при хибрида достига 779Нм. Взаимодействието между трите агрегата и седемстепенната роботизирана трансмисия позволява на BMW X6 ActiveHybrid да ускорява от 0-100км/ч. за 5.6сек., а максималната скорост е електронно ограничена до 208км/ч. В стщото време средният разход на гориво е 9.9л/100км., а отделяните CO2 емисии - 231гр/км.

Хибридният X6 е в състояние да се движи и само на електрическа енергия, но при това положение има някои ограничения. Максималната скорост не трябва да превишава 60км/ч., а максималното разстояние, което може да измине автомобилът е само 2.6км., след което се включва автоматично бензиновият двигател.

X6 ActiveHybrid е оборудван с NiMH батерия, която е разположена под багажното отделение на автомобила, благодарение на което товарният обем е същият, като този на стандартния X6.

Официалният дебют на BMW X6 ActiveHybrid ще се състои по време на изложението във Франкфурт, което ще е отворено за посетители от 17-ти до 27-ми септември, а продажбите на хибридния модел ще стартират в края на годината. 


Галерия BMW X6 ActiveHybrid
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg