Автор: admin
Публикувано на: 09.06.2010 11:43:05

Рейтинг:

BMW
Само 11 години след старта на производството на първия Sports Activity Vehicle продажбите на BMW X5 надхвърлиха 1 млн. автомобила. Юбилейният No 1 000 000  e BMW X5 xDrive35i с цвят Saphire black (черен металик), кожена тапицерия Nevada Cinnamon Brown и е предназначен за клиент от Китай. Постигането на седемцифрения резултат е още един крайъгълен камък в успешната история на първия Sports Activity Vehicle. При премиерата си през 1999г. високопроходимото BMW X5 със задвижване към четирите колела поставя началото на нов сегмент. Оттогава концепцията Sports Activity, комбинираща изключителна динамика на пътя със забележително сцепление извън него, продължава да предизвиква фурор в световен мащаб и допринася в значителна степен за обема на продажбите на BMW Group.

BMW X5 е олицетворение и най-важният двигател на последователния успех на тази концепция. Просторният автомобил с пет врати  предлага място за до седем пътника, а интелигентното задвижване към всички колела BMW xDrive гарантира уверено поведение по асфалтовите пътища и извън тях. Перманентната, електронно управлявана система за двойно задвижване разпределя мощността гъвкаво, в зависимост от ситуацията между предната и задната ос. В допълнение луксозната атмосфера в интериора и големият избор от иновативни системи за подпомагане на водача допринасят за характерната за BMW радост от шофирането.

Изключителното качество на BMW X5 по отношение на дизайн, динамика, сигурност и надеждност се потвърждава и от многобройните награди, с които автомобилът е отличен. Така например през 2007-ма BMW X5 получава наградата за най-атрактивен дизайн „autonis” на специализираното издание „auto motor und sport”, както и Gold Award по отношение на задоволството на клиентите в Северна Америка от J.D. Power. През 2007 и 2008г. Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) включва този Sports Activity автомобил в списъка „Top Safety Pick”, като доказателство за изключителното му представяне в краш-тестовете. Последното потвърждение за изключителната надеждност на автомобила е от статистическите данни за повредите на най-големия автомобилен клуб в Европа ADAC, според които BMW X5 се нарежда на второ място след BMW X3 в категорията на високопроходимите автомобили.

През 2010г. BMW X5 още по-категорично поставя най-висок стандарт по отношение на динамика на пътя, ефективност, гъвкавост на интериора, премиум качество и сигурност в своя клас. Благодарение на прецизно модифицирания дизайн, напълно обновената палитра от двигатели и множество иновативни опции BMW е недостижим лидер на фона на конкурентите си. Сред най-важните качества е и изключителната ефективност, с която BMW е без конкуренция в този сегмент. Най-характерният пример за това е BMW X5 xDrive30d, което се задвижва от редови шестцилиндров двигател с мощност 245к.с. и в ЕС тестови цикъл изразходва само 7,4л/100км.

Благодарение на многобройните си качества BMW X5 е стандарт, по който се равняват всички конкуренти в сегмента на автомобилите с двойно задвижване. Успоредно с това премиум производителят запазва лидерската си позиция в съответните сегменти и с BMW X3, първото Sports Activity Coupe в света BMW X6 и компактното BMW X1.

Развитието на завода на BMW в Спартанбърг е тясно свързано с успешното представяне на BMW X5. Построената преди 15 години фабрика е най-важният център за производство на BMW X-модели в рамките на глобалната мрежа от производствени мощности на BMW Group. Произвежданите в Спартанбърг автомобили BMW X5 се експортират в над 120 страни по целия свят, същото важи и за BMW X6. Още през тази година в Спартанбърг започва и производството на новото поколение на BMW X3.

BMW X5 мина 1 милион продажби
Тагове: BMW, BMW X5
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg