Автор: admin
Публикувано на: 29.09.2009 14:10:50

Рейтинг:

BMW

По време на Автомобилен салон Пловдив 2009, BMW представи за първи път пред родна публика новите си модели X1 и 5-Series GT, които предизвикаха огромен интерес сред посетителите, дошли да ги видят броени дни, след световната им премиера във Франкфурт.

С въвеждането на 5-Series GT, BMW поставя началото на съвършено нов сегмент – Sports Activity Sedan, или автомобили, предназначени за хората, търсещи комбинация от индивидуалност, изискан и модерен стил, лукс и практичност, съответстващи на нуждите и изискванията на активния начин на живот, който водят.

5-Series GT се предлага с два бензинови двигателя и един дизелов, снабдени с най-съвременните технологии на BMW EfficientDynamics, оптимизиращи разхода на гориво. Скоростната кутия е осемстепенна автоматична, налична преди това единствено при дванадесетцилиндровата луксозна лимузина BMW 760i. Особено внимание е обърнато на новия шестцилиндров редови бензинов двигател,  в който са съчетани турбокомпресор, директно впръскване на горивото (High Precision Injection) и VALVETRONIC, благодарение на което автомобилът може да се похвали с бързо и прецизно реагиране при натискане педала на газта.

Новото попълнение в гамата на X моделитеX1 е насочено към модерната целева група, търсеща съвременен автомобил, който да се справя както с ежедневните предизвикателства в градски условия, така и на дълъг път, при това с динамика и спонтанност от най-висок клас Макар автомобилът да е с малки размери, неговата прилика с останалите Х модели е очевидна.

BMW X1 ще се предлага още от въвеждането си на пазара с един шестцилиндров бензинов двигател и три четирицилиндрови дизелови агрегата, чиито мощности са между 143 и 258к.с. Най-икономична е модификацията sDrive18d, при която средният разход на гориво е 5.2л/100км., а най-мощна - xDrive28i, като тя е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 6.8сек. и да развива максимална скорост от 230км/ч. 


BMW X1 и BMW 5-Series GT дебютираха пред родна публика
BMW X1 и BMW 5-Series GT дебютираха пред родна публика
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg