Автор: vladi
Публикувано на: 11.02.2011 13:16:05

Рейтинг:

BMW

Поредната феноменална концепция с марка BMW, която представя не само бъдещето на марката, но и на цялата автомобилна промишленост, ще направи дебют на предстоящото автомобилно изложение в Женева.

За момента не се разкриват много подробности за така нареченото BMW Vision ConnectedDrive, но от компанията споделят, че неговата цел е да покаже неограничените възможности за свързаност на автомобила и напредъкът в областта на технологиите.

Двуместният роудстар се определя от BMW като олицетворение на бъдещия свързан мобилен свят, където водачът и автомобилът са „свързани” помежду си, тъй като обмяната на информация между тях е много тясна, а данните се визуализират чрез високотехнологична светлинна симулация.

BMW Vision ConnectedDrive разполага с много дълго междуосие, но не съобщава колко точно. Дизайнът на автомобила е феноменален, като най-силно впечатление прави сливащото се предно стъкло с част от капака над двигателя. Не по-малко интересни са фаровете, в които са вградени светлинни сензори, засичащи какво се случва на пътя и заобикалящата среда.

В оборудването на концепцията са включени редица нови технологии. Една от тях е Head-Up дисплей с разширени функции, който осигурява визуално сливане на реалната картина на пътната ситуация с виртуалните данни, благодарение на триизмерното изобразяване на информациите и символите. В зависимост от ситуацията на пътя, различните указания се изобразяват на преден или заден план в зависимост от своята важност.

Благодарение на новия Passenger Information Display пътникът до водача разполага с допълнителни възможности за използване функциите на интелигентното свързване. Като навигатор той може да следи получената онлайн информация или въведените в навигационната система данни за целта на пътуването и при нужда да ги пренасочва към комбинирания уред пред водача. По този начин се постига ново измерение на взаимодействието между водача и пътника до него, както и на свързването със заобикалящата ги среда.

Функцията Emotional Browser пък осигурява още по-многообразен и интелигентен избор на информация. По време на пътуване, тази система намира и филтрира допълнителна информация за местността, през която пътувате, и то в зависимост от личните ви предпочитания и настроения, както и специфични за местоположението данни. Тези лични конфигурации могат да бъдат настроени предварително, но и да бъдат концентрирани или разширявани по време на движение, в зависимост от индивидуалните изисквания.


Галерия BMW Vision ConnectedDrive
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg