Автор: vladi
Публикувано на: 13.01.2011 13:00:54

Рейтинг:

BMW

Когато говорим едновременно за бързи автомобили, рекорди, тунинг и BMW, то естествено е замесена немската компания G-Power, която разкри най-новото си творение, базирано на модел на баварската марка.

Според G-Power, BMW M5 Hurricane GS е най-бързият легален седан в света, задвижван от пропан-бутан (LPG), като той е разработен върху М5 (Е60). Автомобилът е получил газова уредба, два компресора ASA, нов междинен охладител и препрограмирано ECU.

В следствие на извършените промени, 5.0-литровият V8 двигател на M5 Hurricane GS разполага с мощност от 660к.с. и максимален въртящ момент 650Нм. За сравнение, при серийния модел тези характеристики са съответно 507к.с. и 520Нм.

По данни на G-Power, седанът ускорява от 0-100км/ч. за 4.6сек. и от 0-200км/ч. за 11.4сек., а максималната скорост, която развива е 333км/ч. Показателите са абсолютно достатъчни за подобряване на сегашния рекорд, който се държи от AC Schnitzer GP3.10 и е 318.1км/ч., но титлата може да му бъде връчена едва след като скоростта бъде потвърдена от независими експерти.

Немската тунинг компания вече предлага своя пакет за BMW M5, като неговата цена изобщо не е висока. Срещу сумата от 33 571 евро, в която е включен и монтажът, всеки може да оборудва автомобила си с него.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg