Автор: vladi
Публикувано на: 07.04.2011 16:29:38

Рейтинг:

BMW

Новото поколение на BMW 6-Series Cabrio направи официален дебют в България, който се състоя в Сердика Център и събра повече от 350 гости, сред които и някои от звездите, участващи в сериала Стъклен дом.

Кабриолетът идва точно навреме за летния сезон, като дизайнът му е вдъхновен от силата, елегантността и чистотата на движението на водата и вятъра, а луксозният и изтънчен интериор пресъздава атмосферата на спортна яхта.

Новото 6-Series Cabrio е оборудвано с контролно табло с технология Black Panel, като навигацията, телефонът и развлекателните функции се управляват от система iDrive, а за пръв път бордовият компютър е оформен като свободно стоящ дисплей, вграден в хромирана рамка.

Баварската перла разполага с традиционния мек покрив, който е оптимизиран по отношение на акустиката и стабилността на конструкцията, като осигурява превъзходна топлоизолация. Времето за неговото отваряне отнема 19сек., а за прибирането му – 24сек., като тези действия могат да се извършат дори при скорост от 40км/ч.

Габаритите на новото BMW 6-Series Cabrio са 4 894мм. дължина, 1 894мм. широчина и 1 365 мм. височина, а разстоянието между двете му оси е 2 855мм. Това ще рече нарастване на размерите във всички посоки, в сравнение с неговия предшественик, с изключение на височината.

По отношение на двигателите са предвидени два бензинови. Единият е 4.0-литров, шестцилиндров, редови при 640i Cabrio, генериращ 320к.с. и 450Нм., като максималният въртящ момент е наличен в диапазона 1 300-4 500об/мин. С него автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 5.7сек., като същевременно средният разход на гориво е 7.9л., а максималната скорост е ограничена на 250км/ч.

BMW 650i Cabrio пък разчита на 4.4-литров, V8 двигател, чиято мощност е 407к.с., а максималният му въртящ момент достига 600Нм., като е наличен между 1 750 и 4 500 об./мин. При тази модификация ускорението от 0-100км/ч. става за 5.0сек., максималната скорост отново е електронно ограничен на 250км/ч., а средната консумация на гориво е 10.7л/100км.

Кабриолетът идва и с множество съвременни технологични решения, сред които иновативно окачване, при което амортисьорите реагират нежно при преминаване през неравности, електромеханично сервоуправление с функция Servotronic, системата Dynamic Drive Control и спирачна система с олекотена конструкция и плаващи спирачни апарати и вентилирани дискове.

6-Series Cabrio е първият автомобил на марката, който може да бъде оборудван опционално с интегрално активно кормилно управление (Integral Active Steering). При него ъгълът на завиване се определя от електромотори, като ъглите на предните и задните колела са прецизно съгласувани един с друг, осигурявайки много плавно завиване, дори и при планински пътища с множество завои.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg