Автор: pavel
Публикувано на: 19.07.2011 00:36:20

Рейтинг:

BMW

Немската компания BMW хвърля огромни усилия за намаляване разхода на своите модели и почти всички от тях имат икономични версии, характеризиращи се с ниски консумация на гориво и отделяни вредни емисии.

Едва  ли някой се е съмнявал, че и новото поколение на 5-Series ще се сдобие с версия EfficientDynamics. Тя е базирана на модификацията 520d, а продажби й ще стартират през есента на тази година.

Автомобилът е оборудван с 2.0-литров турбодизелов двигател, чиято мощност е 184к.с., а максималният му въртящ момент достига 380Нм. Той гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 8.2сек. и развиване на максимална скорост от 231км/ч.

В същото време, екологичната петица на BMW предлага завидна икономия на гориво, като средният й разход е едва 4.5л/100км. Седанът отделя и под 120гр/км. CO2 емисии, благодарение на което бъдещите му собственици ще се ползват с редица данъчни облекчения в много европейски страни, но не и в България.

Отличната горивна ефективност на BMW 520d EfficientDynamics Edition се дължи на факта, че то е оборудвано със старт/стоп система, технология за регенериране на енергия от спирачките, модифицирана трансмисия, активна радиаторна решетка и гуми с ниско съпротивление.


BMW 520d EfficientDynamics харчи само 4.5 на 100
BMW 520d EfficientDynamics харчи само 4.5 на 100
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg