Автор: admin
Публикувано на: 25.05.2009 12:41:40

Рейтинг:

BMW

BMW представи официално производствената версия на 5-Series GT, чиято концепция видяхме на изложението в Женева през март. Въпреки че носи в наименованието си инициалите GT, съкратено от Gran Turismo, моделът няма нищо общо с този тип автомобили, а се позиционира в нов сегмент, познат като Sports Activity Sedan.

Целевата аудитория на BMW 5-Series GT са хората с активен начин на живот, търсещи комбинация от модерен и изискан стил, практичност и лукс. Предницата на автомобила е с голяма бъбрековидна решетка, широки въздухозаборници и разположени под ъгъл двойни фарове, придаващи и модерен облик.

Инженерите на BMW са проектирали много функционален капак на багажника, състоящ се от два компонента. При поставяне на малък багаж се отваря само долната му част, а когато трябва да се товари нещо по-обемисто, се отваря целия капак. Полезния товар, който стандартно побира автомобилът е 440л., но при сгъване на задните седалки той може да достигне цели 1 700л.

5-Series GT  ще се появи на пазара в края на 2009г., като още отначало ще се предлага с три двигателя, в които са приложени най-новите постижения на BMW EfficientDynamics. При 530d GT е постигнат невероятен резултат по отношение на икономия и удоволствие от шофиране. При него разходът на гориво е само 6.5л. на 100км. пробег, отделяните CO2 емисии са 173гр/км., а мощността му е 245к.с.

BMW 535i GT е оборудван с първия шестцилиндров редови бензинов двигател, с TwinPower Turbo, High Precision Injection и VALVETRONIC, чиято мощност е 306к.с. Върховата модификация на модела 550i GT, е с V8 TwinPower Turbo агрегат, доставящ мощ от 407к.с. Абсолютно всички двигатели отговарят на европейския стандарт Euro5.

Трите версии на модела са стандартно с осемстепенна автоматична скоростна кутия, която до момента беше налична само при BMW 760i. Тя се отличава с ниско тегло, компактен размер и висока ефективност, като същевременно предлага прецизност при превключване на предавките, динамика на шофирането и допринася за намаляване разхора на гориво и отделяните вредни емисии.


Галерия BMW 5-Series GT
Тагове: BMW, BMW 5-Series, BMW 5-Series GT
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg