Автор: admin
Публикувано на: 08.06.2010 23:02:39

Рейтинг:

Audi
От Audi са стартирали тестовете на серийната версия на електрическия спортен автомобил e-Tron, чиято концепция дебютира на последното изложение във Франкфурт. Доказателство за това са шпионски снимки на колата, публикувани от Autoexpress.

Припомняме ви, че Audi e-Tron е базиран на суперавтомобила R8, като серийният модел ще бъде въведен на пазара през 2012г. Очаква се той да разполага със същата задвижваща система като концепцията, което ще рече четири електромотора, разположени по един във всеки колесник, генериращи обща мощност 313к.с.

Енергията за електрическите двигатели се доставя от комплект литиево-йонни батерии, които позволяват изминаването на почти 250км. без да е необходимо презареждане. От Audi твърдят, че e-Tron ускорява от 0-100км/ч. за 4.8сек. и развива 200км/ч.

За момента е ясно също, че компанията възнамерява да пусне 1 000 бройки от e-Tron, като според нея тяхната продажба няма да е никакъв проблем. Ако обаче липсва интерес, производството на модела ще бъде преустановено.

Източник: Autoexpress

Audi тества e-Tron
Audi тества e-Tron
Тагове: Audi, Audi e-Tron
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg