Автор: admin
Публикувано на: 24.06.2010 08:39:15

Рейтинг:

Audi
Аудио системите са неразделна част от автомобилите, поради което компаниите се надпреварват да пускат все по-добри и качествени системи за възпроизвеждане на звук, но от Audi се готвят да поставят в малкия си джоб всички.

В тясно сътрудничество с Института за дигитални технологии в Илменау и специалистите от Bang & Olufsen и Bose, немската компания работи върху проекта Audi Sound Concept, който има за цел коренно да промени представите на всички за висококачествено озвучаване в автомобила.

В рамките на проекта, участващите в него са монтирали цели 62 високоговорителя в експериментално Audi Q7, които действат на принципа на синтезa на вълновите полета, измислен от холандски учен през 80-те години на миналия век и приложен в кино в град Илменау, където пък се използват 192 високоговорителя.

При тази технология една звукова вълна се създава от голям брой малки звукови източници, разположени по цялата и дължина. Резултатът е супер изчистен звук, на който може да се наслаждавате максимално, независимо в коя част на купето се намирате.

Въпреки че едва сега Audi разкрива информация за проекта Audi Sound Concept, от компанията работят по него цели 5 години, но все още не става ясно кога ще можем да го видим приложен в сериен автомобил.

Галерия Audi Sound Concept
Тагове: Audi, Audi Sound Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg