Автор: pavel
Публикувано на: 31.03.2011 11:20:06

Рейтинг:

Audi

Немската компания Audi полага все повече усилия за разработка на електрически и хибридни модели от семейство e-Tron, като поредният от тях е базиран на A5 и предлага завидни динамика и енергийна ефективност.

Автомобилът е оборудван с хибридна задвижваща система, състояща се от бензинов, 2.0 TFSI двигател, с мощност 208к.с., и два електромотора, генериращи 45 и 81к.с. които са разположени на двете оси, а задвижването е Quattro.

По-малкият електромотор е разположен на предната ос и работи постоянно, докато този на задната се включва автоматично при необходимост от бързо ускорение или нестабилност.

Audi A5 e-Tron Quattro може да се движи и изцяло в електрически режим, в продължение на 40км., но при това положение максималната скорост не трябва да надвишава 100км/ч.

В стандартен режим средната консумация на гориво на автомобила е едва 2.7л/100км., като в същото време той има завидна динамика. Ускорението от 0-100км/ч. става за 5.9сек., а максималната скорост достига 228км/ч.

За съжаление, Audi в момента не планира създаване на серийно A5 e-Tron Quattro, но както знаем, немската компания е казвала така и за други модели, а в последствие е променяла решението си.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg