Автор: vladi
Публикувано на: 08.08.2011 13:12:05

Рейтинг:

Audi

В края на миналата седмица от Audi разкриха подробности за новия си 1.8-литров TFSI двигател, който вече доставя мощност от 170к.с., а максималният му въртящ момент достига 320Нм., налични в диапазона 1 400-3 700об.мин.

Новият агрегат ще бъде монтиран за първи път при обновеното семейство А5, чиито продажби ще стартират през месец септември. При версията купе и в комбинация с механични скоростна кутия, агрегатът осигурява ускорение от 0-100км/ч. за 7.9сек. и развиване на максимална скорост от 230км/ч.

В същото време, четирицилиндровият бензинов двигател дава среден разход на гориво от само 5.7л/100км., а отделяните от него CO2 емисии са 134гр/км. Това е станало възможно благодарение на множеството модификации, извършени по него, както и на намаленото му тегло от 135 на 131.5 кг.

Новият 1.8-литров TFSI двигател е оборудван с последно поколение система за директно впръскване на горивото. Тя разполага с технология, позволяваща по-ефективно смесване на горивото с въздуха, както и увеличение на налягането на впръскваното гориво от 150 на 200 бара, посредством втора турбина.
 
Буталата на агрегата и цилиндровата глава са изработени от олекотена сплав, коляновият вал вече има 4 вместо 8 противотежести, а картерът е чугунен и дебелината му е с 3мм. по-малка. Освен това, двигателят е получил нова охладителна система.


Галерия Audi 1.8 TFSI (170к.с.)
Audi показа еволюиралия двигател 1.8 TFSI
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg