Автор: vladi
Публикувано на: 01.09.2011 11:47:33

Рейтинг:

Audi

Тази година на щанда на Audi във Франкфурт определено ще е много горещо, тъй като там ще бъдат изложени множество S-модели на марката, сред които и новите поколения на S6 и S6 Avant.

Автомобилите ще се появят на пазара в началото на 2012 година, като те са оборудвани с нов 4.0-литров TFSI V8 двигател, който е би-турбо и доставя мощност от 420к.с., а максималният му въртящ момент достига 550Нм. и е наличен в диапазона 1 400-5 300об/мин.

Агрегатът е комбиниран със седемстепенна трансмисия с двоен съединител, предаваща задвижването към четирите колела, посредством последно поколение система Quattro. Според Audi, новото S6 ускорява от 0-100км/ч. за 4.8сек., а S6 Avant - за 4.9сек.

Максималната скорост и при двата автомобила е електронно ограничена на 250км/ч., а средният разход на гориво е намален с цели 25%, в сравнение с този на техните предшественици. Това е постигнато най-вече благодарение на системата за деактивация на половината цилиндри при ненатоварено движение.
 
В стандартното оборудване на S6 и S6 Avant са включени множество екстри, най-интересните от които са адаптивното на височина и твърдост въздушно окачване, карбоно-керамичните спирачни механизми и спортното оформление на интериора.


Галерия Audi S6 2012
Галерия Audi S6 Avant 2012
Тагове: Audi, Audi A6, Audi S6, Audi S6 Avant
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg