Автор: admin
Публикувано на: 15.09.2009 12:19:48

Рейтинг:

Audi

Безспорно една от най-интересните премиери на изложението във Франкфурт е тази на Audi R8 Spyder. Автомобилът ще се появи при дилърите на компанията в Европа през първото тримесечие на 2010-та, а цената му ще започва от 156 400 евро.

Кабрио версията на Audi R8 е получила мек сгъваем покрив, който е наличен в три цвята, отваря се или затваря за 19 секунди и е изработен от карбонови влакна, поради което теглото му е само 30кг. Автомобилът разполага с прибиращо се задно стъкло, което е независимо от покрива и може да остане вдигнато, дори когато той е прибран, като изпълнява функцията и на вятърен дефлектор.

Въпреки допълнителните подсилки, които са направени по конструкцията на автомобила, теглото му е 1 720кг., което е само със 100кг. повече от това на Audi R8 V10 FSI. Това е постигнато благодарение на широкоизползваните в него композитни материали, като алуминий и карбон.

Външно Audi R8 Spyder се различава от версията купе по новия заден капак с допълнителни въздушни отвори, за по-добро охлаждане на двигателя под него, и по липсата на страничните „sideblades” панели. Освен това рамката на предното стъкло и дефлекторите на задния капак са изработени от анодизиран алуминий.

Интериорът на впечатляващия кабриолет е идентичен с този на версията купе, но кожената тапицерия е от материя, непозволяваща нейната температура да превишава 20 градуса по Целзий, дори и когато е изложена пряко на слънчеви лъчи. Това гарантира комфорт на бъдещите собственици на модела и в горещите летни дни.

Audi R8 Spyder ще е наличен единствено с 5.2-литровия FSI двигател, който е с мощност 525к.с. при 8 000об/мин. и достига максимален въртящ момент от 530Нм. при 6 500об/мин. Автомобилът ще се предлага с шестстепенна механична скоростна кутия и с автоматична R-tronic трансмисия. При първата ускорението от 0-100км/ч. става за 4.1сек., от 0-200км/ч. за 12.7сек., а максималната скорост е 313км/ч.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg