Автор: admin
Публикувано на: 06.12.2009 23:14:46

Рейтинг:

Audi
При откриването на изложението в Лос Анджелис, организаторите на конкурса „Green Car of the Year” връчиха наградата на тазгодишния победител - Audi A3 TDI. Въпреки че моделът се предлага в САЩ едва от месец, той е успял да впечатли шестчленното жури и да изпревари останалите четири претендента - Toyota Prius, Honda Insight, Mercury Milan Hybrid и Volkswagen Golf TDI.

Audi A3 TDI се предлага в САЩ с 2.0-литров TDI двигател, чиято мощност е 140к.с., а максималният му въртящ момент достига 320Нм., в диапазона 1 750-2 500об/мин. Автомобилът изразходва средно по 5.4л/100км., а на магистрала разходът му пада до 4.4л/100км., като в същото време ускорението от 0-100км/ч. става за 8.9сек.

Audi A3 е наличен в Щатите и с бензинов 2.0 TFSI двигател, който доставя мощност от 200к.с. и се предлага дори със задвижване към четирите колела. Със системата Quattro, комбинирана с S-Tronic трансмисия, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 6.6сек, но средният му разход на гориво е с 50% по-висок от този на дизеловата модификация.

Audi A3 TDI стана Зелен автомобил на годината
Audi A3 TDI стана Зелен автомобил на годината
Audi A3 TDI стана Зелен автомобил на годината
Audi A3 TDI стана Зелен автомобил на годината
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg