Автор: admin
Публикувано на: 13.05.2009 23:32:49

Рейтинг:

Audi
Като част от стратегията за намаляване на консумацията на гориво с 20% до 2012г., немската компания Audi обяви, че ще оборудва някои от моделите си със старт-стоп система и нова програма за ефикасност, вградена в борд компютъра.

Първите модели с тези технологии ще се появят още през лятото, като това ще са A3 1.4 TFSI с механична трансмисия и двулитровите модификации на A4 и A5, но до края на годината те ще бъдат интегрирани и в други модели.

От Audi твърдят, че само старт-стоп системата ще намали консумацията на гориво с 0.2л/100км., а отделяните CO2 емисии с 5гр/км. Тя понижава потреблението като изключва двигателя, когато скоростният лост е в неутрално положение и автомобилът е спрял, а когато водачът натисне съединителя агрегатът стартира автоматично.

Втората технология за икономия на гориво е допълнение към Audi Driver Information System. Нейната функция е да показва моментното потребление и в зависимост от мястото на шофиране и навиците на водача да дава съвети за пестене на горивото.

Освен с тези технологии, икономичните автомобили на Audi ще бъдат оборудвани със специален индикатор, сигнализиращ кога е най-подходящо да се премине на друга скорост, и с екран, на който се визулизира консумацията на енергия от комфортните функции, като климатик, отопление, подгряващи седалки и др.

Галерия Audi start & stop
Audi A3, A4 и A5 със старт-стоп система от лятото
Тагове: Audi, Audi A3, Audi A4, Audi A5
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg