Автор: admin
Публикувано на: 03.12.2009 13:13:16

Рейтинг:

Audi

С появата си през 1999г., Audi A2 сякаш беше надминал своето времето. Той e компактен, суперикономичен и ултралек, но тогава хората не проявяваха интерес към подобни автомобили. Немската компания се принуди да преустанови производството на модела през 2005г., тъй като беше продала от него само 176 377 бройки.

Сега нагласите на клиентите са точно на противоположния полюс, но за съжаление на Audi, те не разполагат с подобен модел в своята продуктова гама. Вероятно поради тази причина, в момента немската компания разработва новия си модел A1, който ще се появи на пазара през 2010-та, но се оказа, че и A2 не е забравен.

Още в началото на годината се появиха слухове, че Audi подготвя новото поколение на A2, а тази седмица изпълнителният директор на компанията Рупърт Стадлер потвърди информацията, без обаче да споменава никакви подробности за него и кога то ще излезе на пазара.

Старото Audi A2 е революционен автомобил за времето си и вторият модел на компанията, след A4, който може да се похвали с изцяло алуминиева каросерия. Модификацията 1.2 TDI е най-икономична, като нейният коефициент на челно съпротивление е 0.25, с какъвто не може да се похвали дори настоящата Toyota Prius. Именно тази версия даваше най-нисък разходът на гориво сред всички автомобили в света за времето си, а именно 3.0л/100км.

Снимка: Autocar.co.uk


Галерия Audi A2 (Autocar)
Audi A2 се завръща
Тагове: Audi, Audi A2
Читателски коментари

Анонимен 2009-12-09 18:34:37 0 отговори

Анонимен

Грешка при писането. Оправено е. Много благодарим за забележката!

Анонимен 2009-12-09 16:41:00 0 отговори

Анонимен

коефициент на челно съпротивление е 1.25 - означава, че съпротивлението е оп-голямо с 25% от това на вертикално поставена плоча с площ еднаква с площта на най-голямото сечението на автомобила. Това май не е възможно.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg