Автор: vladi
Публикувано на: 10.03.2011 11:56:24

Рейтинг:

Artega

След като преди година мексиканският инвестиционен фонд Tresalia Capital придоби 100% от акциите на немския автопроизводител Artega, сега той е решил да развива сериозно компанията.

Като резултат от усърдна работа и допълнителна финансова инжекция, в края на 2010-та на пазара се появи серийният спортен автомобил Artega GT, а на провеждаащото се в момента изложение в Женева дебютира негова електрическа версия.

Artega SE е оборудван с два електромотора, чиято обща мощност е 275к.с., и 37кВтч литиево-йонна полимерна батерия. Въпреки наличието на тези два компонента, които обикновено повишават теглото значително, масата на електромобила е 1 400кг., което е с цели 100кг. по-ниско от това на Artega GT.

Двата електрически агрегата, които работят независимо един от друг, гарантират ускорение от 0-100км/ч. за 4.3сек., а максималната скорост е ограничена на 250км. Автономията на автомобила пък е максимум 300км., но при положение, че не настъпвате педала на газта докрай.

За момента все още не е взето окончателно решение за вкарване на Artega SE в серийно производство, но има много голяма вероятност това да се случи. Ако му бъде дадена зелена светлина, автомобилът ще се сглобява също във фирмения завод в немския град Делбрюк.

Припомняме ви, че дизайнът на Artega GT е дело на небезизвестния Хенрик Фискер (създател на BMW Z4 и бивш дизайнер на Aston Martin), който в момента е собственик на компанията Fisker Automotive, разработваща електрически автомобили.


Галерия Artega SE
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg