Автор: admin
Публикувано на: 03.09.2009 22:49:18

Рейтинг:

Американците
Според проучване, проведено от авторитетното списание Consumer Report, повечето американци проявяват интерес предимно към родните автомобили на компаниите General Motors, Chrysler и Ford.

Резултатите от проучването разкриват, че 81% от анкетираните се интересуват от закупуване на автомобил с американска марка, 47% се заглеждат по японските, а 46% –по европейските модели.

Повечето от участниците в анкетата предпочитат марката Ford, като според специалисти това се дължи на факта, че компанията е единствената от „Голямата тройка”, която не е искала финансова помощ от държавата.

Част от хората, които са заявили, че проявяват интерес към азиатските и европейските автомобили, са посочили също, че моделите на Chrysler и Ford им изглеждат непривлекателни, а не биха си купили кола на General Motors поради несигурното бъдеще на тази компания.

Много важни данни от проучването са, че потребителите обръщат все по-голямо внимание на горивната ефективност, качеството, сигурността и цената при покупка на автомобил, както и това, че 61% от анкетираните обмислят да закупят не ново, а употребявано превозно средство.

Американците вярват във възраждането на Голямата тройка
Тагове: GM, Chrysler, Ford
Читателски коментари

Pavel - Autoblog.bg 2009-09-07 23:53:55 0 отговори

Pavel - Autoblog.bg

Този заем е за развитие на екологични технологии и модели, а не е финансова помощ.

Jack Bauer 2009-09-04 10:59:20 0 отговори

Jack Bauer

Нещо в статията не е съвсем вярно " ... Форд ... не е искала финансова помощ от държавата ..." , а в същото време има друга статия " Ford получи 5.9 милиарда долара държавен заем".

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg