Автор: admin
Публикувано на: 23.07.2010 00:26:42

Рейтинг:

Американци
Малката американска компания Iconiс Motors представи своя първи сериен автомобил, който благодарение на споразумение с британския производител AC Cars, ще бъде продаван под името AC Roadster.

Моделът е базиран на концепция, която беше показана от американците преди три години. Според представители на компанията, серийната версия представлява модерна интерпретация на класическия Shelby AC Cobra.

В Iconiс AC Roadster са приложени множество модерни материали и технологии, като LED осветление и олекотени компоненти, изработени от карбон и алуминий, благодарение на които теглото на колата е малко повече от един тон.

Суперавтомобилът е оборудван със 7.0-литров атмосферен двигател, чиято мощност е 800к.с., а максималния му въртящ момент достига 895Нм. при 5 800об/мин. Агрегатът е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия и позволява на машината да ускорява от 0-96км/ч. за по-малко от 3сек. и да развива скорост от 320км/ч.

За безупречното спиране пък се грижи специално разработена за модела спирачна система с карбоно-керамични дискове на Brembo. Джантите са с размер 18 инча отпред и 19 инча отзад, а в интериора са монтирани четири спортни седалки с четириточкови предпазни колани.

Американската компания Iconiс Motors вече приема поръчки за модела AC Roadster, като първите доставки ще бъдат осъществени през месец август. Цената на автомобила започва от 350 000 щатски долара.

Галерия ICONIC AC Roadster
Читателски коментари

TechART 2010-07-24 14:42:49 0 отговори

TechART

И тези следват принципа-Performance through lightweight!!! ,за което няма лошо ^^

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg