Автор: admin
Публикувано на: 23.10.2009 15:28:40

Рейтинг:

Alpina

Въпреки че водещите европейски автопроизводители не участват на тазгодишното изложение в Токио, все пак в японската столица присъстват представители на Стария континент.

Тунинг компанията Alpina, чиито доработки са базирани на модели на BMW, представи дългата си версия на B7, получила към наименованието си допълнителното LWB. Автомбилът е запазил традиционния лукс за серийната лимузина, но същевременно е с типичен спортен дух.

Двигателят на Alpina B7 LWB е 4.4-литров V8, чиято мощност е увеличена до 507к.с. при 5 500об/мин., а максималният му въртящ момент е нараснал на 700Нм. По данни на немците, лимузината ускорява от 0-100км/ч. за 4.8сек., което е с цели 0.5сек. по-бързо от серийния модел.

Тунингованият автомобил е получил същия бодикит, като този на късата Alpina B7, състоящ се от нови брони, заден спойлер, хромирани накрайници на изпускателната система, вградени в задната броня, и 20-инчови джанти с дизайн 21 спици.

От Alpina съобщават, че B7 LWB дава разход на гориво 17л. на 100км. в населени места, а при извънградско шофиране той спада до 9.0л/100км. Цената на автомобила в Германия започва от 130 000 евро.

По време на пресконференцията в Токио, от Alpina изнесоха доста любопитна статистика за продажбите си в Япония, като всички цифри са свързани с числото 3. Немският тунер за първи път стъпва в Страната на изгряващото слънце преди 30г., където е продал малко повече от 300 доработени BMW 7-Series, а в момента двигател номер 3 000 пътува натам. 


Alpina показа дългата база на B7 в Токио
Alpina показа дългата база на B7 в Токио
Alpina показа дългата база на B7 в Токио
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg