Автор: admin
Публикувано на: 03.12.2009 00:37:59

Рейтинг:

Alfa
Заместникът на Alfa Romeo 147 трябваше да се появи още тази година, но италианската компания забави модела с няколко месеца и той ще направи своя официален дебют на изложението в Женева през март.

Отдавна се спекулираше с името на автомобила, като първоначално се смяташе, че той ще бъде наречен 149, в последствие от Alfa Romeo подхвърлиха варианта Milano, но в крайна сметка се оказа, че той ще се нарича Giulietta, като италианците вече разпространиха снимки и първоначална информация за него.

Всъщност името Giulietta не е ново, а идва от едноименен модел на Alfa Romeo, произвеждан в периода 1954–1965г. Той се е предлагал във версии седан, купе и кабриолет, а топ двигателят му е бил 1.3-литров, с мощност 116к.с.

Външният вид на новата Giulietta следва дизайнерските линии на модела MiTo, като тя ще се позиционира именно над него в продуктовата линия на Alfa Romeo. Автомобилът е създаден върху новата платформа C-Evo, която е разработка на Fiat Group и ще бъде използвана също за бъдещи модели на Chrysler и Dodge.

Габаритите на Alfa Romeo Giulietta са 4 350мм. дължина, 1 800мм. широчина и 1 460мм. височина, а междуосието е 2 630мм. Това означава, че наследникът на 147 е нараснал във всяко отношение, като е увеличен и товарният му капацитет от 292 на 350 литра.

При въвеждането си на пазара през пролетта на следващата година, новият автомобил ще се предлага с два бензинови и два дизелови двигателя. Първите ще са 1.4-литрови Multiair,с мощности 120 и 170к.с., а вторите 1.6 и 2.0-литрови JTDM, доставящи съответно мощност от 105 и 180к.с.

Година по-късно, Alfa Romeo ще въведе и спортната модификация Giulietta Quadrifoglio Verde, която ще разчита на бензинов, 1.7-литров турбодвигател, чиято мощност ще достига 235к.с.

От италианската компания са си поставили амбициозната цел да продават по 100 000 бройки годишно от модела, за което са го оборудвали с доста екстри и технологии. Giulietta разполага с електронен диференциал Q2, тракшън контрол VDC и новата регулираща окачването система DNA.

Галерия Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo Giulietta замества модела 147
Alfa Romeo Giulietta замества модела 147
Alfa Romeo Giulietta замества модела 147
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg