Автор: pavel
Публикувано на: 31.08.2011 23:24:33

Рейтинг:

Abarth

Изключително силно ще бъде присъствието на Abarth на изложението във Франкфурт, което ще отвори врати в средата на септември. Там тунинг подразделението на Fiat ще покаже цели три автомобила, които ще се появят на пазара в най-скоро време.

Първият от тях е Abarth 500 Cabrio Italia, от който ще бъдат произведени само 150 бройки. Те ще се отличават от серийния модел на кабриолета с по-мощни спирачни механизми, 17-инчови джанти, карбонови седалки, алуминиеви педали, сателитна навигация и други глезотии.

Автомобилът е оборудван с 1.4-литров турбо двигател, чиято мощност е 160к.с., а максималният му въртящ момент достига 230Нм. С него мъникът ускорява от 0-100км/ч. за 7.4сек. и развива 211км/ч., като същевременно средният разход на гориво е само 6.5л/100км.

От Abarth Punto "SuperSport" пък не се разкрива колко бройки ще бъдат произведени, но той е не по-малко интересен, тъй като при него мощността е 180к.с., а максималният въртящ момент достига 270Нм. Въпреки това тази версия ускорява от 0-100км/ч. за 7.5сек., но пък вдига 216км/ч.

Малкият звяр е оборудван с модифицирано окачване, специална спирачна система и оптимизирана изпускателна. В интериора отново са монтирани карбонови кресла и сателитна навигация, като са налице също луксозна кожена тапицерия и спортен волан.

Последният автомобил, който ще видим във Франкфурт, е състезателният Abarth 695 Competizione, който ще притежава всички разрешителни за движение по обществените пътища в Европа.

Двуместното возило също се задвижва от 1.4-литров турбодвигател с мощност 180к.с., но е оборудвано с предпазен ролбар, карбоново табло, състезателни седалки и волан, петстепенна трансмисия с лостове за смяна на предавките от волана, спирачки Brembo и 18-инчови джанти.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg