Автор: admin
Публикувано на: 18.06.2009 11:07:33

Рейтинг:

AC

Компанията AC Schnitzer е основана през 1987г. в немския град Аахен. В момента тя е позната като най-големият тунер на превозни средства с марка BMW. Въпреки че фирмата има общи корени с популярния състезателен отбор Schnitzer Motorsport, те са две независими търговски дружества. AC Schnitzer е част от групата Kohl, в която влиза също небезизвестната компания Steinmetz, специализирана в доработката на автомобили Opel.

Първоначално AC Schnitzer разработваше тунинг пакети само за автомобили BMW, но в последствие разшири дейността си, като са се ориентира и към мотоциклети на баварската компания, както и към модели на Mini и Land Rover. Гамата от продукти на фирмата включва оптични програми, отделни компоненти по шасито, изпускателни системи, спирачни апарати, олекотени джанти с размери до 22 инча и цялостен тунинг на превозни средства с подобрения по двигателите.

Политиката на AC Schnitzer е насочена единствено към разработване на първокласни продукти, като се отделя особено значение на балансирането на всички компоненти. Постигането на висока мощност на двигателите не е тяхна основна цел. Те наблягат на висока ефективност, без това да намалява безопасността. Продуктите на AC Schnitzer са придружени от двугодишна гаранция и гарантират надеждна работа на двигателя дори и при максимално натоварване.

За компанията работят само висококвалифицирани служители, като нейните продукти се тестват и получават окончателна настройка на пистата Нюрбургринг в Германия. Аеродинамичните компоненти на AC Schnitzer се разработват не само, за да придават по-красив и агресивен вид на автомобила, но и за да подобряват безопасността и стабилността му. Немският тунер предлага също интериорни компоненти от алуминий, кожа и карбон. Продуктовата гама включва волани, педали, лостове за ръчни спирачки, декоративни елементи и др.

През 2006г. AC Schnitzer демонстрира своя експертен опит в областта на автомобилния тунинг, като създаде най-бързия сериен автомобил BMW. M6 Tension е с 5.1-литров двигател, с мощност 522к.с., и разви на пистата Нардо в Италия 331.78км/ч.

Официален вносител на продуктите на AC Schnitzer в България е тунинг център Overdrive, намиращ се на автомагистрала “Тракия” 1-ви километър, в посока Пловдив.

Свали и разпечатай своя талон за 7% отстъпка в Overdrive от тук!


Галерия AC Schnitzer
AC Schnitzer – история и факти
AC Schnitzer – история и факти
AC Schnitzer – история и факти
Галерия AC Schnitzer X5 Falcon
Галерия AC Schnitzer BMW 6-Series
Галерия AC Schnitzer BMW X6
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg