Автор: vladi
Публикувано на: 20.06.2011 12:33:30

Рейтинг:

AC

Напоследък малко позабравихме за немската тунинг компания AC Schnitzer, но ето, че тя ни напомня за своите уникални способности с новия си проект Eagle, създаден на базата на Mini Cooper JCW.

Автомобилът е получил подобрения във всяко едно отношение, позволяващи му да се съревновава с далеч по-скъпи и мощни машини и дори да ги победи на пистата Хокенхайм в Германия.

Доработеният мъник е успял да завърти обиколка на пистата за 1:13.341 мин., време което е по-добро от тези на Mercedes SLR, Ferrari California, Aston Martin DBS и Porsche 911 Turbo.

За постигането на този резултат, основна роля играе тунинговният 1.6-литров турбодвигател, чиято мощност е увеличена до 260к.с., посредством нов турбокомпресор. Извършени са също подобрения по системите за охлаждане и извеждане на отработените газове.

AC Schnitzer Eagle е и с намалено с 80кг. тегло, а освен това е оборудван с модифицирано окачване, регулируемо на твърдост и височина, както и със спортен съединител, с който предавките се сменят по-бързо.

От компанията твърдят, че тунингованият Mini Cooper JCW ускорява от 0-100км/ч. за 5.8 сек., но всичко това си има цена и тя е 62 000 евро. Тя обаче включва също нов бодикит и 18-инчови джанти от кован алуминий.


Галерия AC Schnitzer Eagle
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg