Автор: admin
Публикувано на: 29.11.2009 23:54:37

Рейтинг:

AC
От 2005г. насам Асоциацията на немските автомобилни тунери (VDAT), в сътрудничество с полицейските власти и Министерството на транспорта в Германия, всяка година създава по един специален автомобил за тунинг изложението в Есен.

На Essen Motor Show 2008 беше представен полицейски Volkswagen Scirocco, за чието създаване основна заслуга имаха ABT Sportsline, а тази година отговорната задача е била поверена на AC Schnitzer, които са се спрели на BMW 1-Series.

Тунинг специалистите са успели да увеличат мощността на 2.0-литровия турбодвигател до 241к.с., а максималният му въртящ момент е нараснал на 480Нм. Задвижването се предава към задните колела, посредством шестстепенна механична трансмисия. Според AC Schnitzer, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 6.7сек.

Полицейското BMW 1-Series е получило също спортно окачване, смъкнало го към пътя с 30мм., нови алуминиеви джанти, облечени с гуми Hankook и високопроизводителна изпускателна система. Разбира се, колата разполага и с необходимите светлинни и звукови сигнализации, за да може с нея да се преследват нарушителите.

От AC Schnitzer са оборудвали автомобила и с аеродинамичен пакет, състоящ се от нови брони, странични прагове и спойлери в краищата на покрива и задния капак. Интериорът на полицейската кола е с кожен салон, комбиниран с карбонови декорации и алуминиеви педали.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg