Автор: admin
Публикувано на: 06.07.2009 22:32:25

Рейтинг:

1

Mitsubishi Colt e милионният автомобил Mitsubishi, произведен от холандския завод „НедКар”, филиал на Mistubishi Motors. Автомобилът беше предаден вчера на управата на град Ситард-Гелен, към чиято община принадлежи „НедКар”. Този значим момент в историята на завода се случва само година, след честването на 40-тата годишнина от построяването на предприятието.

Заводът „НедКар” се намира в холандската провинция Лимбург, близо до Маастрих – на основен европейски кръстопът между Германия и Белгия. Това е единственият автомобилен завод в Холандия и е основен двигател на икономиката, както на Лимбург, така и на близките провинции в Германия и Белгия, благодарение на директните и индиректните работни места, които предлага.

Основан е на 27 юни 1968г. от Юлиана, кралица на Холандия, за да посрещне растящите нужди на холандския автомобилен строител Даф. В последствие на 30 март 2001 г., той се превръща в 100%-тен филиал на Mitsubishi Motors.

От основаването на завода са конструирани над 4,5 милиона автомобили, включително Daf, Volvo, Smart и Mitsubishi. Производството на автомобили с марката Mitsubishi Motors започва през 1995 г. Първият модел е Carisma (391 345 броя), последван от Space Star през 1998г. (268 089 броя) и Colt през 2004г. (294 208 броя). От 2008 година там се произвеждат моделите Outlander и новият Colt.

Заводът заема площ от 927 000кв.м., от които 322 000кв.м. закрита площ. В него се използва  силно автоматизиран процес на производство (над 600 индустриални робота). „НедКар” разполага със завиден брой постижения при качеството, доставките и оптимизацията на разходите, които през годините го поставят на значимо място в света на Mitsubishi

През изминалите 40 буйни години на развитие, заводът съумява умело да съчетае различни култури и опит, и показва завидна гъвкавост - постижения, с които малко европейски автомобилни заводи могат да се похвалят. 


1 милион автомобила Mitsubishi от завода НедКар
1 милион автомобила Mitsubishi от завода НедКар
1 милион автомобила Mitsubishi от завода НедКар
Тагове: Mitsubishi, Mitsubishi Colt
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg