Автор: pavel
Публикувано на: 13.02.2012 10:08:28

Рейтинг:

Mini

MINI предлага на своите фенове още един специален Edition модел - MINI Cabrio Highgate. Той е предназначен за онези фенове на MINI, които искат да комбинират радостта от шофирането под открито небе с още по-ярко изразена индивидуалност и британски лайфстайл. MINI Cabrio Highgate се отличава с множество специално разработени за характера на автомобила дизайнерски елементи както в екстериора, така и в интериора. В комбинация с богатото оборудване те осигуряват модерна интерпретация на британския стил и премиум излъчването, характерни за открития автомобил.

MINI Cabrio Highgate се въвежда на пазара през пролетта на 2012г. Гамата от двигатели включва вариантите MINI Cooper (90 кВт/122 к.с.), MINI Cooper S (135 кВт/184 к.с.), MINI Cooper D (82 кВт/112 к.с.) и MINI Cooper SD (105 кВт/143 к.с.). Всички двигатели серийно се оборудват с шестстепенна механична скоростна кутия, а като алтернатива се предлага и опционалната шестстепенна автоматична трансмисия. Като индивидуално допълнение към богатото серийно оборудване на MINI Cabrio Highgate се предлага и голямо разнообразие от опции за още по-висок комфорт и радост от шофирането. Специалното издание ще се произвежда ограничен период от време в завода на MINI в Оксфорд.

Ексклузивното излъчване на екстериора на Edition модела се подчертава от новите, разработени специално за MINI Cabrio Highgate външни цветове, текстилен гюрук и дизайн на колелата. Новият цвят на каросерията, Iced Chocolate-металик, въодушевява с изискания си, дискретен основен тон и специалната пигментация, която при огряване от слънцето разгръща лек син оттенък. Кафявият текстилен гюрук също има лек металически блясък. За още по-впечатляващата визия допринасят и кафяво-черните ленти по предния капак със сиви кантове. По желание Edition моделът може да бъде поръчан още в цветовете Midnight Black-металик и White Silver-металик. Корпусите на страничните огледала при всички случаи са боядисани в цвета на каросерията. 17-инчовите алуминиеви джанти в дизайн Double Cross също са разработени специално за MINI Cabrio Highgate. Те се отличават с висококачествената си алуминиева повърхност, а подреждането и дизайнът на спиците са вдъхновени от структурата на британския флаг Union Jack.

Обозначението на модела „Highgate“ върху рамките на страничните мигачи, лайсните на праговете и страничните бордове на седалките, както и специфичното оформление на цветовете и материалите в интериора подчертават ексклузивния характер на автомобила. Седалките с кожена тапицерия Lounge, както и цветните кожени декоративни елементи Colour Line са в цвят Dark Truffle и са украсени със светли контрастни шевове. Допълнителни акценти се поставят и от светло сините кантове на седалките и контрастните шевове в цвят Dark Truffle по маншоните на скоростния лост респективно селектора на автоматичната трансмисия, както и лоста на ръчната спирачка. Педалите от неръждаема стомана, интериорните лайсни в изпълнение Suntouched Brushed Alloy, интериорът Chrome Line и стелките с кантове в цвят Dark Truffle дооформят стилната атмосфера в MINI Cabrio Highgate.

С новия Edition модел MINI подчертава не само индивидуалността на несравнимия дизайн, но и британския произход на марката. Обозначението на модела го свързва с един от най-ексклузивните квартали на британската столица Лондон. Разположеният в северната част на метрополията Highgate се отличава с историческата си архитектура и просторните зелени площи, а в него живеят множество известни личности от развлекателната индустрия.


Галерия Mini Highgate
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg