Автор: admin
Публикувано на: 12.04.2009 23:53:32

Рейтинг:

Hyundai

С концептуалния кросоувър Nuvis, който е основната атракция на щанда на Hyundai в Ню Йорк, южнокорейската компания цели да представи в каква насока ще се развиват бъдещите и модели. Автомобилът е дело на дизайнерския център на Hyundai в Калифорния и е замислен така, че водачът и пътниците да изпитват чувство на сливане с околната среда.

Hyundai Nuvis се задвижва от хибридна технология, обединяваща 2.4-литров бензинов двигател, електромотор с мощност 40к.с. и полимерни литиево-йонни батерии. Системата е комбинирана с шестстепенна механична трансмисия и старт/стоп функция за регенериране на енергия от спирачките.

Една от най-забележителните черти на концепцията е така нареченият „плуващ” покрив (поради липсата на странични колони). Той се допълва перфектно от големи, отварящи се нагоре врати и масивни 22-инчови джанти.

Интериорът на Hyundai Nuvis е в пълен синхрон с външния вид на автомобила. Всички материали, използвани във вътрешността са екологични и създават усещане за лукс и удобство, като акцентиращият цвят е синият. 


Галерия Hyundai Nuvis Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg