Автор: admin
Публикувано на: 13.01.2009 22:41:28

Рейтинг:

Fisker

В Детройт Fisker Automotive показа прототип на кабрио версия на модела Karma, която е с допълнителен символ “S” в името си, идващ от думата „Sunset”, означаваща залез. Концепцията е с прибиращ се твърд покрив, изработен от алуминий.

Кабриолетът се задвижва от същата хибридна система (Q-DRIVE), както и седанът. Тя се основава на литиево-йонна технология, която е собсвтеност на компанията Quantum Technologies и за момента се предоставя единствено на Fisker Automotive.

Хибридната система включва и два електродвигателя с обща мощност 403к.с., както и двулитров бензинов агрегат, служещ единственно за зареждане на литиево-йонните батерии. Разстоянието, което може да измине автомобилът само с пъроначалната енегрия в батериите е 80км., но благодарение на бензиновия двигател то може да достигне до 480км.

Очаквайте подробности и за серийния модел Fisker Karma, който дебютира на автоизложението в Детройт. Компанията вече приема поръчки за модела, чиято цена започва от 87 900 щатски долара. Първите доставки са предвидени за края на тази година.


Галерия Fisker Karma S Concept
Fisker Karma ще има и открита версия
Fisker Karma ще има и открита версия
Fisker Karma ще има и открита версия
Fisker Karma ще има и открита версия
Fisker Karma ще има и открита версия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg