Автор: pavel
Публикувано на: 02.05.2012 09:00:43

Рейтинг:

BMW

Едновременно със световната премиера на първите BMW M Performance автомобили, на Международното автомобилно изложение в Женева BMW показа и концепция за приложението на тази нова категория в компактния сегмент. BMW M135i използва динамичния потенциал на новото BMW 1-Series и го съчетава с редови шестцилиндров бензинов двигател, за да постигне младежки и спортен вид и отличен атлетизъм, характерни за BMW M Performance автомобилите.

Със спортния си външен вид, компактният автомобил с три врати автентично пренася типичните BMW М Performance качества в нов сегмент. Автомобилите BMW М Performance предлагат идеална комбинация на впечатляваща динамика и пригодност за ежедневието. С опита на M GmbH, натрупан в създаването на разработки за моторните спортове в продължение на десетилетия, двигателите M performance, създадени, за да отговорят на нуждите на всеки модел, прецизно модифицираното окачване и аеродинамични характеристики са обединени в цялостна хармонична концепция. В резултат BMW M Performance автомобилите са със забележимо по-голяма гъвкавост, по-прецизно управление и емоционален дизайн. Концептуалното BMW M135i притежава всички тези качества, които благодарение на целенасочените модификации на дизайна са видими от пръв поглед.

Шестцилиндровият бензинов двигател, оборудван с M Twin Power Turbo технология и мощност над 300 к.с. и уникалното за компактния клас на премиум сегмента задно задвижване създават идеални предпоставки за максимална динамика и ненадмината радост от шофирането, типични за BMW. Нещо повече, характерното прецизно управление на BMW Performance M автомобила се постига със специфична за модела технология на окачването, която включва М спортна спирачна система и е напълно адаптирана, за да отговори на високите изисквания на върховото му пътно поведение. 18-инчови М алуминиеви джанти с дизайн double spoke подчертават спортния характер на BMW M135i.

Предната престилка на BMW M135i Concept е с типичен M дизайн, който поставя акцент върху фокусираното пътно поведение. Въздухозаборниците са големи, за да отговарят на изискването за охлаждане на мощния двигател, спомагателни компоненти и големи спирачки. Триизмерно проектирани клапи на въздухозаборниците правят препратка към директната връзка на автомобила с моторни спортове.

Специфичният дизайн на задницата на BMW M135i Concept с триизмерно моделирани повърхности и долна част на задната престилка в цвят Dark Shadow металик подчертава ширината на автомобила. Освен това, в задната престилка са интегрирани двойните тръби на ауспуха с тъмни хромирани елементи.

Допълнителен елемент, подчертаващ принадлежността на концепцията BMW M135i към продуктовата гама на M Performance автомобилите са капаците на външните огледала Ferric Grey и външните декоративни елементи BMW Individual High Gloss на Shadow Line.

Цялостният външен вид на BMW Concept M135i е по-динамичен и с издължена линия в сравнение с петвратата модификация на BMW 1- Series. Атлетичната, прилепнала към пътя стойка на концепцията се подчертава допълнително от хоризонтална контурна линия в областта на праговете на вратите. Динамично издигащата се странична линия подчертава устрема на BMW Concept M135i и придава динамика на автомобила дори и в покой.

Широките врати са още една отличителна особеност в дизайна на BMW Concept M135i. Страничните стъкла без рамки, заедно с прозорците отзад образуват цялостна стъклена повърхност, която допълнително подчертава динамичния издължен силует на автомобила. В допълнение, повърхностният дизайн в областта на задните странични панели подчертава мощните вежди на калниците. Визуалните акценти в тази част насочват поглед към задните колела, където мощността на шестцилиндровия двигател се превръща във вълнуваща динамика в типичен BMW стил.

С атрактивно спортно излъчване, концепцията BMW M135i предлага привлекателни възможности за по-нататъшното развитие на моделната гама на BMW 1-Series. В същото време, представянето на концепцията е ясен сигнал за намеренията на BMW последователно да развива и обогатява новата продуктова категория BMW M Performance. Серийните BMW M Performance автомобили, представени на автомобилното изложение в Женева, са оборудвани с най-мощния и високоефективен шестцилиндров дизелов двигател в света. Бензиновите модели, с които тази продуктова категория ще бъде допълнена в бъдеще ще заемат подобна уникална позиция. Концептуалното BMW M135i предлага пръв преглед на възможностите за пренасяне на BMW M Performance характеристиките в компактния клас на премиум сегмента.


Галерия BMW M 135i Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg