Автор: admin
Публикувано на: 17.09.2009 13:00:51

Рейтинг:

Audi

Audi разсекрети всички подробности около концептуалния електрически суперавтомобил e-Tron, който е базиран на модела R8 и направи своя дебют на провеждащото се в момента изложение във Франкфурт.

Audi e-Tron е оборудван с четири електромотора, с обща мощност 313к.с. и максимален въртящ момент 4 500Нм., като всеки от тях се грижи за задвижването на един колесник. От компанията посочват, че автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 4.8сек., развива максимум 200км/ч. и може да измине 249км. с енергията, съхранявана в литиево-йонните батерии, разположени в задната част на купето.

Самите батерии могат да се зареждат в стандартен домакински контакт, като при това положение операцията отнема 6-8 часа, но ако се използва специализирана станция с напрежение от 400 волта, пълното зареждане става за 2.5 часа. Автомобилът е оборудван със система за регенериране на енергия от мощните спирачки с карбоно-керамични дискове.

Електрическият Audi e-Tron разполага и с комуникационна система Car-to-X, позволяваща комуникация между автомобили. Тя може да информира водача за авария в даден пътен участък, наличие на свободни паркоместа, задръствания и да направи такъв маршрут, с помощта на навигационната система, че да намали до минимум консумацията на енергия.

За момента от Audi не споменават нищо за серийна версия на e-Tron, но наскоро от компанията майка VW Group потвърдиха за пускане в масово производство на електрически суперавтомобил и компактна градска кола. Това ни навежда на мисълта, че тези превозни средства най-вероятно ще са Audi e-Tron и Volkswagen Up.


Галерия Audi E-Tron Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg